Reis door Zweden

Omhoog

 

Camping & Restaurang Träporten i Borgsjö
Paul Gielen & Margriet Neefjes
Borgsjöbyn 139
841 97 Eriklsund
Zweden
Telefoon 0046 690 20022

info@traporten.eu
www.traporten.eu

Welkom bij Träporten i Borgsjö!

Het hele jaar bent u welkom bij ons. Vanaf de E14 tussen Östersund en Sundsvall vindt u ons naast de rastplats Borgsjö (Ånge Kommun). Träporten heeft naast een drie-sterren camping ook  eenvoudige vakantiehuisjes, hotelkamers en een veel geroemd restaurant. Träporten is idyllisch gelegen aan de oever van het meer met de naam Borgsjö.
Naast het zandstrand, de glijbaan en de steiger zullen zwemmers het op prijs stellen dat het kraakheldere water in de zomer heerlijk van temperatuur is.

De camping
De camping is zeer ruim van opzet en heeft geen afgeperkte kampeerplaatsen. Op de grasvelden kan je je eigen favoriete plekje voor je tent, caravan of kampeerauto uitzoeken.
De grasvelden bieden veel speelruimte voor de kinderen, enkele losse speeltoestellen en een kleine speeltuin vind je aan de rand van de camping. Aan de rand van het meer is een volledig nieuwe sauna gebouwd.
Het service gedeelte van het hoofdgebouw beschikt naast schone toiletten en douches ook over wasruimte met wasmachine en droogtrommel.
Verder beschikt de camping over een keukengebouw uitgerust met kookplaten en ovens. Hier vind je ook heet water voor de afwas. Elders op de camping zijn er mogelijkheden om uw schoonwatertank te vullen en uw vuilwatertank en chemisch toilet te legen.
Het gebruik van douches en heet water is gratis voor gasten van de camping. Als je de was wilt doen of de sauna wil gebruiken, worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht.
Voor onze camping heb je geen Zweedse campingpas nodig.

De vakantiehuisjes
Rondreizend door Zweden kom je vaak bordjes "stuga" of het meervoud "stugor" tegen. Een aantal toeristen heeft ontdekt dat overnachten in deze vakantiehuisjes een goedkope en comfortabele manier is om door Zweden rond te reizen. Over het algemeen zijn het eenvoudige huisjes met kookgelegenheid en verwarming. Gebruikelijk is dat beddengoed zelf wordt meegenomen en het huisje na vertrek weer schoon wordt achtergelaten.
Camping Träporten beschikt over zeven van deze vakantiehuisjes. Waarvan  drie met eigen douche en toilet. Eén hiervan is voor drie personen geschikt, beide andere voor twee.
De overige vier stugor hebben geen eigen douche en toilet maar maken gebruik van de faciliteiten van de camping. Wel beschikken deze stugor over vier slaapplaatsen. 

De Hotelkamers
Grenzend aan het restaurant zijn er vijf eenvoudige hotelkamers. Eén van deze kamers heeft drie bedden, de overige hebben er twee. De kamers beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water. De toilet en douche zijn gemeenschappelijk.
De zeer schappelijke prijzen van de hotelkamers zijn inclusief een smakelijk ontbijt.

Het restaurant

Träporten staat in de wijde omgeving  bekend als een restaurant waar je lekker kunt eten voor een schappelijke prijs. Het aanbod varieert van het á la carte menu met heerlijke vlees- en visgerechten tot hamburgers. Een aanrader is de ´dagens´, het goedkope en goede dagmenu. Lokale favorieten zijn de zeer complete McCallans hamburgermaaltijd, de Forel op Norrlandse wijze en de Varkenshaas ´Oscar´.  Meer details over het restaurant, zoals het weekmenu, vindt u op de eigen website van het restaurant: www.traporten.se.

De vergaderruimte
Onder het restaurant bevindt zich een aparte ruimte, die meestal wordt gebruikt voor vergaderingen, maar ook ingericht kan worden voor feesten en partijen. 

Wat is er in de buurt te zien/te doen

bullet

Het  geografische middelpunt van Zweden

bullet

De langste houten brug van Zweden

bullet

Slöjdmuseet (houtsnijwerkmuseum)

bullet

Tomtologen (kaboutermuseum)

bullet

Naturum (toeristenbureau met klein museum)

bullet

St. Olofskälla

bullet

Borgsjökyrka

bullet

Borgsjörunt

bullet

Vissen

bullet

Golf

bullet

Bodaborg (avonturenhuis, eerste van heel Zweden)

bullet

Wandelen

bullet

Genieten

bullet

Fietsen

bullet

Relaxen

bullet

Zwemmen

bullet

Dieren spotten
en nog veel meer.

              

         

Gastenboek

© Birkelund camping
Birkelund-camping, Hovsvegen 50, N-3577 Hovet i Hallingdal Norge
Tlf. 0047 45 29 78 41

informasjon@birkelund-camping.com