Reis door Zweden

Omhoog

 

Birkelund camping - Camping - Hytter - Camper
Rinie og Franka van der Pluijm
Birkelund
3577 Hovet i Hallingdal
Telefoon: 0047 45 29 78 41

Informasjon@birkelund-camping.com

www.birkelund-camping.com

I
n een ruime en rustige omgeving vind je 14 (verwarmde) hutten voor 2 tot 6 personen.
De hutten zijn uitgerust met keukengerei om je eigen maaltijden te kunnen bereiden. Er zijn ook dekbedden en kussens in de hutten aanwezig.
Birkelund camping heeft op de camping 33 elektriciteitsaansluitingen en plaats voor totaal 45 caravans, campers en tenten.
Op Birkelund camping is het mogelijk om een compleet ingerichte camper voor 2 personen te huren.
In de (verwarmde) sanitairgebouwen zijn douches, toiletten, wastafels, wascabines, babyverzorgingsmogelijkheden, een wasdroger, droogtrommel en een keuken waar je kunt koken, zitten en gebruik kunt maken van de 2 Easy Be vaatwassers.
Er is een tappunt om het water in de caravan of camper te verversen en wij bieden de mogelijkheid om het chemisch toilet te legen en ook het legen van de vuilwatertank is mogelijk.
Op onze camping hebben we een sauna gebouwd die door onze gasten gratis gebruikt kan worden.
Ook hebben we een (klein) zwembad, een trampoline, een tafeltennistafel en een kleine speeltuin op onze camping.

De camping ligt in een rustige en ongestoorde omgeving :
- ideaal voor families
- ideaal om te wandelen, te fietsen en autotochtjes te maken

Birkelund camping is een uitstekende plek om te vertrekken als je wilt bergbeklimmen, mountainbiken, vissen of wandelen in een onbedorven en adembenemende natuur.
Veel gasten brengen hun tijd door met vliegvissen in de rivier waar de vis rijkelijk aanwezig is. Het beste viswater is maar 500 meter van de camping.

Birkelund camping is gelegen in een oud cultureel landschap met oude agrarische tradities en zomerboerderijen.
Deze zomerboerderijen met grote kuddes geiten en schapen vind je langs Fv.50. Hier kun je bruine kaas kopen die gemaakt is van geitenmelk en verschillende traditionele lokale gerechten proeven die op deze boerderijen gemaakt worden.

In Hallingdal zijn veel voorbeelden te zien hoe vroeger huizen gebouwd werden. In de musea en in de in stand gehouden oude boerderijen kun je oude gebruiksvoorwerpen bekijken die zijn gedecoreerd in een fijn afgewerkte stijl, schilderwerk en houtsnijwerk.

In onze receptie/kiosk hebben we toeristische informatie voor de wijde omgeving van onze camping.
De Weg van Avontuur ligt tussen Oslo en Bergen.
Op www.birkelund-camping.com kunt u informatie vinden over de activiteiten en bezienswaardigheden die u langs de Weg van Avontuur kunt beleven.
De Flåmsbana, het dierenpark Langedrag Naturpark,  het Bjørneparken, Meteorittparken Gardnos, Hivjufossen, de Nasjonale parken Hardangervidda en Hallingskarvet en het berggebied Reineskarvet zijn zeker een bezoek waard.
U kunt bij ons boekjes kopen met wandelingen, fietsroutes en autoroutes. In de boekjes staan uitgebreide routebeschrijvingen met een routekaartje.

Birkelund camping is ook een uitstekende plek om in de winter te verblijven. Skiën, langlaufen en diverse andere wintersporten kun je beoefenen in Hol, Hovet, Sudndalen,
Geilo, Ål en Gol.
Hier zijn veel winteractiviteiten voor het hele gezin: skiën, langlaufen, snowboarden, schaatsen, tochten met een sneeuwscooter, hondensleetochten,
ijsvissen, paardensleetochten en sneeuw wandelen.
Het wintersportseizoen begint eind november en duurt tot het laatste weekend van april.

Dit en nog veel meer kun je beleven als je Birkelund Camping bezoekt.

 

Gastenboek

© Birkelund camping
Birkelund-camping, Hovsvegen 50, N-3577 Hovet i Hallingdal Norge
Tel. 0047 45 29 78 41

informasjon@birkelund-camping.com